Menu

Over mijn verzameling

Sinds m'n elfde jaar verzamel ik spullen van Beatrix Potter. Sindsdien heb ik veel spullen gekregen en gekocht die met Beatrix Potter te maken heeft. Deze spullen heb ik op diverse plaatsen staan, zoals op zolder, in de logeerkamer en elders in ons huis. 

Meer foto's van m'n verzameling staan op Flickr. Hier staan ook andere Beatrix Potter / Peter Rabbit gerelateerde foto's op van bijeenkomsten, tentoonstellingen (in binnen- en buitenland), maar ook de filmpremiere van Miss Potter (2006) in Londen.

Boeken

Er zijn wel honderden, misschien wel duizenden boeken over Beatrix Poter en van Beatrix Potter. Haar bekende verhaaltjes zijn in diverse talen uitgegeven, maar er komen ook steeds meer boeken op de markt die speciaal over haar gaan.

Wist je dat de eerste officiële vertaling van Peter Rabbit in het Nederlands was? Dat was in 1912 en de boekjes werden uitgegeven door Nijgh & Ditmar. Nu geeft Ploegsma de boekjes uit (sinds 1968).

Zelf heb ik bijna 1500 boeken die te maken hebben met Beatrix Potter en deze zijn in dit excel document te vinden. Hierin zijn de boeken gesorteerd op alfabet, en zijn de schrijfer/schrijfster en tekenaar/ster te vinden, evenals jaar van uitgave en het ISBN-nummer, zodat deze makkelijk te vinden is.

Serviezen

Al in de jaren '20 van de vorige eeuw waren de ilustraties van Beatrix Potter te zien op servies. Grimwades begon hiermee. Gevolgd door Wedgwood in 1947 (nog steeds leverbaar) en later Royal Albert, Reutter, Enesco, Churchill, Emma Bridgewater (helaas niet meer gemaakt) en Stow Green (sinds 2014).

Knuffels

Beatrix Potter was zelf zo slim om te zien dat er vraag was naar producten met Peter Rabbit en later haar andere creaties. Ze pattenteerde dit zelf, waardoor ze zelf ook extra geld kreeg. Hiermee kon ze stukken land kopen in haar geliefde Lake District. Het eerste product dat ze licenceerde was een knuffel van Pieter Konijn. Later werden er knuffels gemaakt door Steiff (bekend van de beren), Eden Toys (helaas nu niet meer), Augusta du Bay, Rainbows, Ty Beanies (tijdelijk, nu niet meer leverbaar), Gund en anderen. Wie wil er nu niet een knuffel van Peter Rabbit?

Deel van mijn verzameling

Part of my collection

Klik op de foto om naar mijn foto-album op Flickr te gaan met grote foto's van mijn verzameling.